Гендиректору російської авіакомпанії оголосили підозру за незаконні перевезення до Криму

Гендиректору російської авіакомпанії оголосили підозру за незаконні перевезення до Криму

Укрінформ
Генеральному директору російської авіакомпанії «Іжавіа» заочно повідомили про підозру в організації незаконних пасажирських перевезень до тимчасово окупованого Криму та у зворотному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокуратури автономії генеральному директору російської авіакомпанії «Іжавіа» повідомлено про підозру в організації незаконного перевезення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, гендиректор авіакомпанії організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України з РФ на територію тимчасово окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку.

Регулярні рейси здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

Читайте також: Підрив Північно-Кримського каналу: до 12 років засудили російського генерала та полковника

Під час планування польотів компанія підтримувала координацію з російськими органами державного управління, зокрема Росавіацією.

Під керівництвом підозрюваного авіакомпанія з 2018 по 2023 рік здійснила щонайменше 150 рейсів до тимчасово окупованого Криму, всупереч нормам міжнародного права та українського законодавства.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому гендиректор російської авіакомпанії «Сибір» отримав підозру за організацію незаконних перельотів із росії до тимчасово окупованого Криму та в зворотному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-