Силовики в Криму змушували зізнатися в підриві залізниці кримського татарина – правозахисники

Силовики в Криму змушували зізнатися в підриві залізниці кримського татарина – правозахисники

Укрінформ
Після підриву залізничного полотна у Сімферопольському районі тимчасово окупованого Криму силовики викрали кримського татарина та змушували його зізнатися в причетності до цього.

Про це повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як повідомляється, 29-річного кримського татарина Мамбета Асан-Уста учора ввечері затримали співробітники дорожньо-патрульної служби РФ поблизу селища Кіровське. Зробили це нібито для того, щоб перевірити документи. Після цього чоловік зник, родичі не могли його знайти.

Мамбет Асан-Уста зв'язався з родиною серед ночі та розповів, що його з мішком на голові привезли до невідомої будівлі у м. Сімферополь. Зазначається, що його допитували про підрив залізниці біля с. Чистеньке, змушували писати зізнання у причетності до інциденту.

«Я сьогодні дійсно знаходився у Чистенькому. Їздив туди по роботі. Вони хотіли повісити на мене сьогоднішню диверсію на залізниці. На це я відповів, що жодного стосунку до цього не маю», - розповів чоловік.

Зазначається, що після допиту його відвезли на заправку в Сімферополі та відпустили.

Як повідомлялося, 18 травня стався підрив залізничного полотна у Сімферопольському районі, внаслідок чого з рейок зійшли кілька вагонів, рух поїздів припинений.

Розвідка Великої Британії вважає, що підрив залізниці у Криму може вплинути на доправлення зброї для Чорноморського флоту Росії.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-