Посол США запевнила у підтримці України та кримських татар

Посол США запевнила у підтримці України та кримських татар

Відео
Укрінформ
Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила про підтримку кримських татар у День вшанування пам'яті жертв депортації кримських татар.

Відеозвернення дипломат оприлюднила у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Росія прагне знищити кримськотатарську культуру, спадщину, ідентичність та пам’ять. У День депортації кримських татар Сполучені Штати підтримують Україну та кримських татар. Крим - це Україна», - зазначила Брінк.

Вона наголосила, що 79 років не стерли травму масової радянської депортації понад 230 тисяч кримських татар. А з початком несправедливої, неспровокованої повномасштабної війни проти України російська окупаційна влада посилила репресії в Криму.

Читайте також: День вишиванки: Зеленський одягнув особливу сорочку

Американський дипломат нагадала, що російські окупанти прагнули знищити кримськотатарську культуру, спадщину, ідентичність і памʼять, відмовляючи їм навіть у праві публічно відзначати річниці масової депортації.

«Російська кампанія політичного переслідування продовжується як частина нападу Росії на багату спадщину та культурне розмаїття України. Я бачу стійкість та силу кримських татар, вплетених у родину всіх українців, які чинять опір», - заявила вона.

Як повідомлялося, 18 травня в Україні відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам'ять жертв депортації кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-