У межах проєкту «Крим. Інший погляд» відбудеться 14 виставок

У межах проєкту «Крим. Інший погляд» відбудеться 14 виставок

Укрінформ
Представництво Президента України в АР Крим спільно з 14 культурними інституціями ініціює серію виставкових проєктів “Крим. Інший погляд” до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це повідомило Представництво Президента України в АР Крим, передає Укрінформ.

«14 виставок проєкту “Крим. Інший погляд” можна буде відвідати у Києві, Дніпрі, Чернігові, Львові та Кмитові. У рамках проєкту українські музеї та інші мистецькі локації впродовж кількох тижнів представлятимуть виставки та окремі мистецькі твори, пов’язані з тимчасово окупованим Кримом», - розповіли у представництві.

Зазначається, що відвідувачі виставок побачать графічні роботи XIX ст. із зображенням архітектури, побуту, вбрання кримських татар, живопис періоду перших десятиліть після депортації, скульптуру, живопис, плакати сучасних художників.

У Києві в Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького 17-31 травня пройде виставка замальовок кримськотатарських орнаментів Лесі Українки.

У музеї-майстерні І. П. Кавалерідзе 15 травня-10 червня відбудеться виставка з приватної колекції Лери Літвінової літографій та гравюр німецьких авторів XIX ст. і скульптура сучасних художників.

У музеї історії міста Києва 15-21 травня — виставка картини “Балаклавський серпневий настрій”, присвячена спогадам про Крим мисткині Леонори Янко після повернення родини з депортації.

У Національному музеї Тараса Шевченка 15-21 травня запланована екскурсія, на якій розповідатимуть історію крісла, що належало відомому сходознавцю та письменнику Агатангелу Кримському.

У київському літературно-меморіальному музеї М. Рильського 15-21 травня — виставка кримського пейзажу та екскурсії, присвячені Криму у творчості Максима Рильського.

У національному музеї “Київська картинна галерея” 15-21 травня — виставка плаката Рустема Скибіна, який він присвятив Криму.

В аукціонному домі “Голденс” 8-27 травня - виставка творів, присвячених самобутній кримській природі, у виконанні митців Валентина Фельдмана, Павла Горобця, Ісаака Тартаковського та Петра Столяренка.

У галереї НЮ АРТ 15-21 травня — виставка картини “Вид Криму” Павлина М’ясникова.

У Львові в національному музеї ім. Андрія Шептицького 18 травня пройде виставка кримських творів Івана Труша, також передбачається екскурсія.

В артгалереї мадам Пальмгрен 15-21 травня — групова виставка робіт молодих та знаних українських художників, роботи яких створювалися в Криму або присвячені українському півострову.

У Чернігові в обласному художньому музеї імені Григорія Галагана 15-21 травня — виставка кримського пейзажу з фондів музею та приватного зібрання художника Юрія Расіна експонуватиметься в цифровому форматі, наочно можна буде побачити роботи Олександра Бєлозора, Володимира Наталушка, Костянтина Шаповалова з приватної колекції.

У Кмитівському музей образотворчого мистецтва імені Й.Д. Буханчука (Житомирська область) 15-21 травня відбудеться виставка з фондів музею, серед робіт буде представлений живопис та акварель радянського періоду митців Петра Столяренка, Михайла Кокіна, Володимира Кіркевича.

У Дніпрі в школі сучасного образотворчого мистецтва дизайну ім. Вадима Сідура 15-21 травня відбудеться виставка серії картин Сергія Бурбели, присвячена Криму та депортації кримських татар.

У Дніпровському художньому музеї 15-21 травня — виставка картини Сергія Бурбело.

У Гамбурзі (Німеччина) в Генеральному консульстві України 15-21 травня пройде виставка серії робіт Сергія Бурбели, присвячена Криму та депортації кримських татар.

Читайте також: Чехія має розглянути питання щодо визнання депортації кримських татар геноцидомпрезидент

Як повідомлялося, у Вільнюсі 18 травня відкриється фотовиставка “Історії з окупованого Криму”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-