Ядерного удару не буде, якщо ЗСУ зайдуть у Крим - Буданов

Ядерного удару не буде, якщо ЗСУ зайдуть у Крим - Буданов

Укрінформ
Якщо Україна забере у росії Кримський півострів останнім, то це буде фінал війни. Крім того, росія не застосує ядерну зброю у відповідь на входження ЗСУ на територію півострова.

Про це керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов сказав в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Укрінформ.

"Якщо Крим буде останнім забраний (у росії — ред.) – це фінал. Якщо Крим буде першим забраний, а Донбас ще не забраний – то це не фінал. Завершити цю війну можна виключно одним шляхом – це поверненням кордонів у будь-якій формі, але кордонів наших зразка 91-го року. Неможливо, нереально вже завершити цю війну без вирішення територіальних проблем", — вважає він.

Читайте також: росія акумулює ракети для зриву наступальної операції України — Буданов

На думку керівника ГУР, Україна ніколи не піде на те, щоби віддати якусь частину територій.

Буданов також висловив переконання, що для України цього року вихід на кордони 1991-го року є цілком досяжним завданням.

Окремо керівник ГУР поінформував, що не буде ніякого ядерного удару у разі, якщо ЗСУ зайдуть у Крим.

Відповідаючи на запитання, яку реакцію може викликати у рф захід українських військ у Крим, зокрема у військово-політичного керівництва росії, він уточнив, що для них це буде болісно, але терпимо.

Буданов при цьому зазначив, що їхня пропагандистська машина під час втрати Херсона максимально ефективно себе показала.

"Вони показали втрату Херсона – а це був найбільший здобуток так званої спеціальної воєнної операції – просто як буденну справу. Причому вивернули це так, що це в принципі ще й гарна річ була для них. Тобто вони вже все напрацювали. Моделі по тому, як висвітлювати новини під час подій у Криму – всі вони вже є, вони нам чудово відомі", — заявив очільник ГУР.

Читайте також: «Мовою футболу»: Буданов вважає, що зараз війна - на 72-75 хвилинах із 90

За його словами, у випадку із Кримом, як і з втратою Херсона, у росіян ця втрата буде "вимушеним кроком" і "взагалі майже щастям".

"Повірте, там пропагандистська машина працює як взірець, це реально взірець. Вони так "оболванюють" своє населення, як ніхто у світі не може", — поінформував він.

Як повідомлялося, керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що будівництво фортифікаційних споруд в тимчасово окупованому Криму російськими окупантами свідчить не лише про підготовку до контрнаступу Сил оборони України, а й про бажання росіян відмити гроші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-