Штучний інтелект допоміг ідентифікувати 70 учасників «самооборони Криму» - прокуратура АРК

Штучний інтелект допоміг ідентифікувати 70 учасників «самооборони Криму» - прокуратура АРК

Укрінформ
Прокуратура за допомогою штучного інтелекту ідентифікувала 70 учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму» та встановила місце перебування 150 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомила у Фейсбуці прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

У прокуратурі зауважили, що через відсутність доступу до окупованої території ускладнюється досудове розслідування злочинів загарбників у Криму.

Зазначається, що була задіяна інтелектуальна платформа Clearview AI, що працює на основі технології розпізнавання облич.

«До прикладу, за один місяць використання програми вдалося ідентифікувати та здобути докази щодо 70 учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які допомагали зс рф під час окупації Криму та причетні до вчинення ряду злочинів. За допомогою можливостей платформи вдалося встановити місце перебування 150 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що лишалися на півострові у 2014 році, й потенційно могли бути депортовані на територію рф», - розповіли у прокуратурі.

Читайте також: Один з ватажків «самооборони Криму» може сісти на 15 років

Я повідомлялося, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно «командира самооборони Криму», який учинив низку тяжких злочинів під час окупації півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-