Жінці, яка допомогла рф перевезти до Криму тисячу дітей, повідомили про підозру

Жінці, яка допомогла рф перевезти до Криму тисячу дітей, повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі підприємниці з Кримського півострова — вона, за інформацією слідства, допомогла російським загарбникам перевезти до Криму 1000 українських дітей.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

“Прокуратура автономії повідомила про підозру підприємиці, яка уклала з державою-окупантом договір щодо перевезення на територію Криму 1000 дітей. Їй інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 111-1 ККУ)”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, після окупації Кримського півострова жінка зареєструвала ТОВ “Туристична агенція “АТЛАС” відповідно до законодавства рф. Як зазначається, вже у 2022 році вона уклала контракт з незаконно створеним “Кримським федеральним університетом ім. Вернадського”.

“За умовами договору, компанія підозрюваної надала послуги з перевезення неповнолітніх з території тимчасово окупованих Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей до Криму та назад для 1000 дітей і 64 супровідників. За “роботу” вона отримала з держбюджету рф понад 15 млн рублів”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією Служби безпеки України, яка проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, неповнолітніх вивозили до Севастополя протягом вересня-жовтня минулого року під виглядом “добровільної евакуації”.

Читайте також: У Херсоні зустріли ще 24 дітей, яких незаконно утримували в росії

Наразі, за даними спецслужб, фігурантка переховується на тимчасово окупованій території півдня України.

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук поінформувала, що росія незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях і незаконно вивезла на російську територію майже 4,4 тисячі дітей-сиріт з України.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-