У Криму хворого громадянського журналіста Сулейманова з-під домашнього арешту перевели в ізолятор

У Криму хворого громадянського журналіста Сулейманова з-під домашнього арешту перевели в ізолятор

Укрінформ
Окупанти у Криму взяли під варту і перевели в ізолятор незаконно засудженого громадянського журналіста Амета Сулейманова, який через хворобу серця перебував під домашнім арештом.

Про це повідомила у Твіттері перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає Укрінформ.

«Громадянського журналіста кримського татарина Амета Сулейманова, який через хворобу серця перебував під домашнім арештом, взяли під варту та перевели в ізолятор. Його засудили до 12 років позбавлення волі за політично вмотивованим обвинуваченням. росія є головним порушником прав людини у світі", - написала Джапарова.

Як повідомляло представництво Президента в АРК, Амет Сулейманов стоїть у черзі на імплантацію клапана серця. Він страждає від артеріальної та мітральної недостатності. Це захворювання включене до урядового переліку таких, що перешкоджають утриманню під вартою.

Читайте також: В окупованому Криму жінку затримали за проукраїнські написи на паркані

29 жовтня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив обвинувальний вирок громадянському журналісту Амету Сулейманову. Його засудили до 12 років позбавлення волі за ст. 205.5 КК рф (участь у діяльності терористичної організації) через причетність, за версією фсб рф, до ісламської організації “Хізб ут-Тахрір”.

Затримали Сулейманова у березні 2021 року під час масових обшуків у будинках кримських татар у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-