Україна та Румунія проведуть Першу Чорноморську безпекову конференцію Кримської платформи

Україна та Румунія проведуть Першу Чорноморську безпекову конференцію Кримської платформи

Укрінформ
Україна та Румунія проведуть 12—13 квітня в Бухаресті Першу Чорноморську безпекову конференцію Міжнародної Кримської платформи.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, у заході візьмуть участь міністри закордонних справ та міністри оборони, очільники міжнародних інституцій, державні посадовці та незалежні експерти, які представляють учасників Міжнародної Кримської платформи.

«Вони проаналізують багатовимірний вплив повномасштабної війни росії проти України на безпекову ситуацію в Чорноморсько-Азовському регіоні та світі, обговорять можливу стратегію відповіді на виклики та загрози, а також основи майбутньої конфігурації системи безпеки в регіоні. У центрі уваги також будуть питання інформаційної війни та кібератак», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Стефанчук анонсував наступний парламентський саміт Кримської платформи у Празі

Організаторами конференції є Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ Румунії, Міністерство національної оборони Румунії, у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

Як повідомлялося, перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи відбувся у столиці Хорватії Загребі у жовтні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-