Українські війська відновили позиції в районі Бахмута – ISW

Українські війська відновили позиції в районі Бахмута – ISW

Укрінформ
Станом на 31 березня українські війська відновили позиції навколо Бахмута.

Про це у черговому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Українські війська відновили позиції навколо Бахмута, і українські чиновники продовжують наголошувати на важливості продовження оборони України у цьому районі 31 березня», - йдеться у звіті.

У ISW, із по посиланням на дані Генштабу України, повідомили, що російські війська продовжили штурм міста Бахмут і провели додаткові безуспішні наступальні дії на північний захід від міста в районі Оріхово-Васильківки.

Геолокаційні кадри за 31 березня свідчать, що українські війська провели контратаку на південний захід від Бахмута та відновили втрачені позиції на південь від Іванівського (приблизно за 7 кілометрів на південний захід від міста).

Читайте також: Найзапекліші бої точаться за Білогорівку, Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку

У звіті Інституту наводяться слова заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, яка заявила у п’ятницю, що віддана оборона Бахмута стала «найдорожчою» російською спробою ведення військових дій. Вона додала, що «час, озброєння, техніка та величезні втрати, витрачені противником на захоплення Бахмута не виправдовують себе з точки зору військової доцільності».

Заява Маляр підтверджує оцінку ISW про те, що українська оборона Бахмута залишається стратегічно надійною до тих пір, поки українські війська змушують російські відводити живу силу та техніку без несення надмірних втрат з боку української армії.

У звіті також викладена думка генерала-полковника Олександра Сирського, командувача Сухопутних військ ЗСУ, про те, що російські війська на окремих ділянках Бахмута помітно нервують, тому що час проти них, і у них менше людського ресурсу для штурму українських позицій.

Водночас, зазначають в ISW, російські війська станом на 31 березня продовжували наступальні операції в Бахмуті та його околицях, і досягли певних успіхів у місті.

Читайте також: У Бахмуті ворог пішов на принцип і підняв ставки — Маляр

Війська «вагнерівців» продовжували атаки на північний і південний Бахмут, і безуспішно намагалися наступати на захід у напрямку до Хромового.

Лідер «вагнерівців» євген пригожин також заявив, що немає жодних ознак того, що українські війська залишають Бахмут.

Як повідомляв Укрінформ, армія рф продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-