Події в Бучі є найбільшим розслідуванням, яке Євроюст колись підтримував – президент агенції

Події в Бучі є найбільшим розслідуванням, яке Євроюст колись підтримував – президент агенції

Укрінформ
Розслідування подій в Бучі є найбільшим, яке Євроюст колись підтримував.

Про це повідомив президент Євроюсту Ладіслав Хамран під час конференції United for justice, яка відбулася у Бучі в річницю звільнення міста від російських загарбників, передає кореспондент Укрінформу.

«У тісній співпраці з Офісом генерального прокурора України експерти Євроюсту цілодобово працюють над розслідуванням того, що сталося в Бучі. Ми посили слідчу команду в Україні та шести країнах-членах ЄС. Наразі це найбільше розслідування, яке ми колись підтримували», - сказав він.

Читайте також: Дуда: Буча назавжди залишиться символом російських злочинів в Україні

Хамран додав, що щоденно його агенція надає правову, аналітичну, фінансову та логістичну підтримку. Він підкреслив, що правове доведення різних елементів, які б разом свідчили про злочин геноциду, є викликом та вимагає структурованого і системного підходу. Євроюст в цьому питанні є ключовим фактором, адже нещодавно агенція ЄС започаткувала базу даних основних міжнародних злочинів, яка допоможе із системними діями, ключовими для розслідування і покарання злочину геноциду.

Читайте також: Франція не забула і не забуде Бучу – Макрон

Як повідомлялося, 31 березня 2022 року Сили оборони звільнили від російських загарбників місто Бучу, що в Київській області. Буча пережила 33 дні окупації, правоохоронці зафіксували там 9000 воєнних злочинів, скоєних загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-