Одеська мерія відстоюватиме у Верховному суді право власності на будинок Руссова - Труханов

Одеська мерія відстоюватиме у Верховному суді право власності на будинок Руссова - Труханов

Укрінформ
Справу щодо реєстрації будинку Руссова, який одеська міськрада відреставрувала за бюджетні кошти, розглядатиме Верховний суд.

Про це повідомив міський голова Одеси Генадій Труханов в Інстаграмі, передає Укрінформ.

«27 березня Верховний Суд ухвалив зупинення дії рішень Господарського суду Одеської області та Південно-Західного апеляційного господарського суду. Це рішення, якими було припинено право власності територіальної громади міста Одеси на будинок Руссова. Я вірю в те, що Верховний Суд винесе об’єктивне та неупереджене рішення. Що стосується нашої позиції, то вона була й залишається незмінною: будинок Руссова має належати одеситам» - сказав Труханов.

Читайте також: Суд вирішив виключити заступника Труханова з членів земельної комісії, депутати проігнорували рішення

Як повідомлялося, 23 лютого Південно-західний апеляційний господарський суд в Одесі ухвалив рішення скасувати право власності одеської мерії на пам'ятку архітектури – будинок Руссова.

У своєму зверненні до громадян Труханов назвав таке рішення «фактично узаконенням злочину».

Після цього судді Південно-західного апеляційного госполарського суду Одеси поскаржились у ВРП на тиск з боку Одеської міськради. Представники ВРП в свою чергу звернулись до офісу Генерального прокурора. За фактами, викладеними у повідомленні одеських суддів, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 376 Кримінального кодексу України.

Будинок Руссова було споруджено в 1897-1900 роках на замовлення підприємця Олександра Руссова. А популярності він набув завдяки розташуванню в ньому аптеки Гаєвського, яка була відомим фармацевтичним закладом. У 1908 році власник аптекарської справи Гаєвський викупив будинок у Руссова.

Значних пошкоджень історичній будівлі завдали кілька пожеж, що сталися у 2009 та в наступні роки. Пізніше мерія ініціювала масштабний ремонт пам’ятки архітектури вартістю в майже 150 млн грн.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-