Суд вирішив виключити заступника Труханова з членів земельної комісії, депутати проігнорували рішення

Суд вирішив виключити заступника Труханова з членів земельної комісії, депутати проігнорували рішення

Укрінформ
П'ятий апеляційний суд ухвалив рішення про виключення Олега Бриндака з членів Постійної комісії з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин. Депутати проігнорували судове рішення та не внесли питання до порядку денного. 

Про це на сесії Одеської міськради сказала депутат фракції "Європейська Солідарність" Жанна Мандриченко, передає кореспондент Укрінформу. 

"Я поважаю всіх, хто тут сидить у залі, але питання в тому, що є рішення суду і шостий блок (питань — ред.), там де брав участь у голосуванні пан Бриндак, є нелегітимним. Адже вже становлено судове рішення, що він не може бути членом земельної комісії через те, що це є сумісництвом. Він є заступником міського голови та депутатом", - зазначила Мандриченко. 

Читайте також: Уряд надав ₴30 мільйонів Одеській ОВА на закупівлю пального для генераторів

Депутатка нагадала, що у понеділок, 6 лютого, в Одесі відбулося засідання земельної комісії за участю Олега Бриндака. Тож усі питання, що були прийняті на засіданні комісії, вона вважає недійсними. У зв'язку з цим депутатський корпус вирішив не розглядати частину земельних питань. 

Нагадаємо, що Олег Бриндак разом із мером Одеси Геннадієм Трухановим фігурує в кримінальному провадженні про створення злочинного угруповання, яке нібито займалося незаконною передачею землі під забудову. 

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд виніс ухвалу про продовження на два місяці дії процесуальних зобов’язань в.о. заступника міського голови Одеси Олега Бриндака, проте дозволив йому вільно пересуватися країною. 

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-