Громади Житомирщини торік отримали від U-LEAD допомоги майже на мільйон євро

Громади Житомирщини торік отримали від U-LEAD допомоги майже на мільйон євро

Укрінформ
Громади Житомирської області отримали від Програми "U-LEAD з Європою" у 2022 році допомоги на суму майже 1 мільйон євро.

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт U-LEAD, про це повідомив керівник регіонального офісу Програми в Житомирській області Василь Невмержицький.

“Пакети допомоги від U-LEAD на суму майже 1 мільйон євро отримали 14 громад Житомирщини торік...Наші громади одержали пакети нагальної підтримки “Прихисток, освітлення” та “Ремонт, освітлення”. Це набори обладнання та матеріалів, які допомагають ефективно працювати в умовах війни”, - зазначив він.

Набори отримали Андрушівська, Гладковицька, Ружинська, Коростенська, Любарська, Овруцька, Попільнянська, Народицька, Чуднівська, Малинська, Червоненська, Миропільська, Романівська, Баранівська громади.

Команда офісу у Житомирській області розповіла про роботу у 2022 році та про плани на наступний рік. Зокрема, у цьому році 8 громад пройдуть «Кроки для спеціалістів. Організація роботи з ВПО – 2023», одна отримає підтримку зі створення плану комунікації змін, шість візьмуть участь в ініціативі “Планування і програмування 2023” і дві долучаться до ініціативи “Громада 4.0:Прискорювач цифрової стійкості”.

U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації й під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС у межах ініціативи «Мости довіри», що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів.

Читайте також: U-LEAD допомагає 12 громадам вдосконалити управління відходами

Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року надано 333 громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Так, громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, освітлювальні прилади. Громади, які прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-