Лідери ЄС підтримали створення трибуналу для росії

Лідери ЄС підтримали створення трибуналу для росії

Резолюція
Укрінформ
Лідери Євросоюзу підтримали ініціативу щодо створення правового механізму для притягнення до відповідальності російського політичного керівництва за злочин агресії проти України та погодили інші дії, що спрямовані на покарання злочинів, скоєних в Україні російськими окупантами.

Як повідомляє Укрінформ, це виходить із тексту резолюції, що оприлюднений на сайті Європейської Ради.

«Європейський Союз твердо відданий забезпеченню повної відповідальності за воєнні злочини та інші найбільш серйозні злочини, що були скоєні у зв’язку з російською агресивною війною проти України, включно шляхом утворення належного механізму для переслідування злочину агресії, який є предметом занепокоєння усього міжнародного співтовариства. У цьому контексті Європейська Рада вітає домовленість щодо створення нового Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії рф проти України у Гаазі, який буде пов'язаний з уже існуючою Спільною командою розслідувачів, за підтримки Євроюсту», - йдеться у документі.

Водночас Європейська Рада підтвердила свою підтримку розслідуванню прокурора Міжнародного кримінального суду та привітала майбутні переговори щодо створення нової Конвенції з міжнародного співробітництва у розслідуванні та переслідуванні геноциду, злочинів проти людства, воєнних злочинів та інших міжнародних злочинів.

Читайте також: Лідери ЄС «взяли до уваги» ордер МКС на арешт путіна за злочини в Україні

Як повідомлялося, 23 березня у Брюсселі триває саміт ЄС, першим питанням якого був розгляд ситуації в Україні. Перед главами держав та урядів європейських країн в режимі телеконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-