В Україні презентували чат-бот для протидії російським інформатакам

В Україні презентували чат-бот для протидії російським інформатакам

Укрінформ
Кіберполіція та волонтери презентували чат-бот "StopRussiaIMRIYA" для перевірки та блокування ресурсів, що поширюють російськи фейки та пропаганду.

Про онлайн-презентацію продукту повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проєкт "MRIYA" – це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі. Основна місія – очистити інформаційне середовище від російської пропаганди та дезінформації, знищити осередки поширення протиправного та забороненого контенту", - зазначили фахівці.

Зокрема, працівники Управління протидії кіберзлочинів пропонують перевіряти та блокувати ресурси, що поширюють фейки та пропаганду, через відправку у бот «StopRussia | MRIYA». Окрім аналізу, бот систематично надає підписникам онлайн-завдання з боротьби в кіберсередовищі та створює інструкції для протидії ворогу на інформаційному фронті. За словами фахівців, для блокування доступні ресурси у всіх соціальних мережах.

Читайте також: У Києві викрили ділків, які продавали спецслужбам рф персональні дані українців

Експерти зауважили, що на офіційній платформі MRIYA є можливість долучитися до інших проєктів, зокрема, до каналу "StopRussia | MRIYA", бота "Народний месник", сервісу "MRIYA Automatic".

Представники Кіберполіції додали, що в межах програми "MRIYA" проводяться навчальні семінари для громадян й створюються інформаційні матеріали.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві кіберфахівці Служби безпеки України викрили схему продажу персональних даних українських громадян, серед «покупців» виявилися представники російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-