На кордоні з білоруссю немає ударного угруповання ворога, але можливі провокації - Демченко

На кордоні з білоруссю немає ударного угруповання ворога, але можливі провокації - Демченко

Укрінформ
На території білорусі наразі не фіксується створення ударних угруповань армії агресора.

Про це сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини" речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Якщо говорити про напрямок із білоруссю, то на цей час не фіксується створення якихось ударних угруповань, які б могли здійснити вторгнення на територію України. Однак, ворога не можна недооцінювати навіть попри те, що він не має достатніх сил на цих напрямках. Ворог може спробувати створювати якісь провокації», - сказав речник.

Читайте також: Для України наразі важливо утримати лукашенка від створення загроз на північних кордонах – посол

Демченко зауважив, що «за останній час роботи диверсійно-розвідувальних груп по кордону з рф ми не фіксували. Раніше ворог намагався використовувати ДРГ, які мали намір заходити на територію України, проте їх відразу виявляли».

Речник також додав, що продовжуються інженерно-фортифікаційні роботи з укріплення кордону, щоб не допустити вторгнення агресора і щоб сили оборони ЗСУ мали можливості відбити атаки. Тому землі, які на кордоні з білоруссю і рф (до 2 км - ред.), в якій би власності вони не були, передаються у власність Держприкордонслужби для посилення сил оборони з відбиття будь-якої агресії з цих напрямків, наголосив Демченко.

Читайте також: ЗСУ на кордоні з білоруссю забезпечені сучасною зброєю - голова Житомирської ОВА

Як повідомлялося, офіційний представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив 21 березня, що росія, імовірно, зробить нову спробу масштабного наступу на Україну, і найближчі тижні будуть критичними в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-