Для України наразі важливо утримати лукашенка від створення загроз на північних кордонах – посол

Для України наразі важливо утримати лукашенка від створення загроз на північних кордонах – посол

Укрінформ
Посол України Ігор Кизим не очікує змін у позиції білорусі найближчим часом і вважає, що для України наразі важливо утримати лукашенка від дій, які можуть створювати загрозу на північних кордонах.

Як передає Укрінформ, про це дипломат сказав у інтерв’ю виданню «Ліга.нет».

«Я думаю, союзна держава росії і білорусі буде зміцнюватися. Найближчим часом навряд чи можна чекати якихось змін позиції білорусі. Питання – що вони ще можуть поставити (росії – ред.), які тут запаси. Але інфраструктура надаватиметься – це 100%. Зброя, яку росія може використати на фронті, також 100% надаватиметься. Питання – якої якості і що це за зброя, чи потрібна вона росіянам", - сказав Кизим.

Він додав, що росія і білорусь також мають спільне угруповання військ.

«Постійно йде обмін, тривають ледь не у 45-й раз спільні навчання. Але спільне угруповання військ – не нова історія. Згідно з договором (2000 року – ред.), туди входять всі ЗС білорусі та Західний військовий округ рф», - нагадав посол України.

Читайте також: рф відправить в Україну мобілізованих, які пройшли навчання у білорусі - розвідка Британії

Коментуючи заяви лукашенка про буцімто прагнення України домовитися з білоруссю щодо якоїсь угоди про ненапад, Кизим зауважив, що «наш Президент чітко сказав, що офіційних перемовин немає».

«Хто там спілкувався чи не спілкувався – мені важко сказати. Але щоб утримати лукашенка від дій, які можуть створювати загрозу на північних кордонах, всі можливості варті того, щоб їх застосовувати. Очевидно, що нам не потрібен новий фронт на 1084 км», - резюмував дипломат.

Як повідомлялося, координатор Ради Безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив 7 березня, що США не мають розвідданих, які могли б підтвердити готовність білоруських сил взяти безпосередню участь у бойових діях в Україні, але водночас режим лукашенка не відмовляється надавати територію країни як плацдарм для сил рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-