Литва допоможе відбудувати зруйновані школи на деокупованих територіях

Литва допоможе відбудувати зруйновані школи на деокупованих територіях

Укрінформ
У 2023 році досвід співпраці між Україною та Литвою у відбудові шкіл може бути масштабованим на 11 ключових регіонів, які найбільше постраждали від війни.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури за результатами зустрічі представників відомства з делегацією Литовської республіки, передає Укрінформ.

«Литва долучається до відбудови знищених внаслідок російської агресії шкіл в Україні», - йдеться в повідомленні.

Зауважується, що спільні проєкти між Україною та Литвою вже тривають. Литовське центральне управління проєктами залучене до відбудови шкіл в Авдіївці та Бородянці.

Читайте також: Канада допоможе Україні відбудуватися після війни - Трюдо

«Цього року досвід співпраці може бути масштабованим на 11 ключових регіонів, які найбільше постраждали від війни: Херсонська, Миколаївська, Одеська, Київська, Чернігівська, Сумська, Донецька, Харківська, Житомирська, Дніпропетровська та Запорізька області», - зазначається в повідомленні.

Самоврядування столиці Литви може надати технічну підтримку, яка сприятиме швидкій реалізації проєктів відновлення. Зокрема, співпраця з Литвою допоможе забезпечити українські громади готовими проєктами освітніх закладів.

Наразі Агентство відновлення опрацьовує потреби громад та обласних військових адміністрацій в зазначених регіонах та формує портфель проєктів на 2023 рік.

Читайте також: Моравецький: Настав час конфіскувати активи рф, щоб відбудувати Україну

Як повідомлялось, в Україні станом на кінець 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення росії пошкоджено понад 2,6 тис. закладів освіти, 406 – росіяни повністю зруйнували. На підконтрольній території працюють 12 902 школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-