ЗСУ намагаються зачистити тридцятикілометрову зону на Лівому березі Херсонщини - Гуменюк

ЗСУ намагаються зачистити тридцятикілометрову зону на Лівому березі Херсонщини - Гуменюк

Укрінформ
Українські захисники роблять все можливе, аби на Херсонщині очистити від загарбників 20-30 кілометрову зону на Лівобережжі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи ситуацію на південному напрямку та можливості чергового наступу ворога.

«Поки що ми працюємо над тим, щоб ворог відчував нашу присутність, наш тиск. Зокрема, в рамках контрбатарейного протистояння ми намагаємося вичищати в 20-30 км на Лівому березі. Це досить непроста робота і ускладняється вона тим, що ворог постійно ховається за мирними мешканцями, намагаючись переховувати свої підрозділи і своє базування техніки в дворах місцевих мешканців за житловими будинками», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк назвала підрив партизанами ділянки залізниці на Херсонщині репетицією

Водночас, за її словами, робота Сил оборони досить результативна. Зокрема, кількість обстрілів з боку Кінбурнської коси суттєво зменшилась, адже було уражено пункт постачання і складування боєприпасів. Речниця також розповіла, що зараз ворог не має потужної підтримки, і навіть пересування суходолом для нього ускладнено, оскільки Сили оборони намагаються тримати під вогневим контролем той перешийок, який пов’язує материкову частину Лівобережжя з Кінбурнським півостровом.

Також Гуменюк повідомила, що, на жаль, ворог продовжує обстрілювати Херсон і його передмістя.

Читайте також: Гуменюк про вибухи в Севастополі: Сезон «бойових карасів» лише починається

Як повідомляв Укрінформ, речник Білого дому Джон Кірбі напередодні заявив, що у США припускають, що найближчими тижнями Росія може здійснити спробу ще одного наступу в Україні. Тому Штати докладають усі зусилля, аби українська армія була до цього готова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-