У районі Сватового та Кремінної росіяни хочуть розширити «зону безпеки» – британська розвідка

У районі Сватового та Кремінної росіяни хочуть розширити «зону безпеки» – британська розвідка

Укрінформ
російське командування намагається відсунути лінію фронту від району Сватового та Кремінної, бо побоюється можливого наступу ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що з початку березня тривають запеклі бої у районі Сватового та Кремінної на півночі Луганської області. росія частково відновила контроль над найближчими підступами до Кремінної. Подекуди росія досягла просування до кількох кілометрів.

«російське командування, скоріш за все, намагається розширити "зону безпеки" на захід від ліній оборони, які вони облаштували на підвищеній місцевості, та інтегрувати в оборону річку Оскіл як природну перешкоду. Також вони, певно, хотіли б повернути Куп’янськ, який є логістичним вузлом», - йдеться у зведенні.

На думку британської розвідки, на оперативному рівні більш схоже, що росія на цій ділянці фронту налаштована на оборону.

«Командування, можливо, побоюється, що це один із тих секторів, де Україна може вдатися до масштабних наступальних операцій», - зазначає розвідка.

Читайте також: російські загарбники переорієнтовують напрямки своїх ударів – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка зазначала, що наступ російських військових на Бахмут, ймовірно, втрачає оберти, частково через те, що їхні підрозділи перекидають на інші ділянки фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-