росіяни агресивно реагують на все українське в Криму через невдачі на фронті – прокурор АРК

росіяни агресивно реагують на все українське в Криму через невдачі на фронті – прокурор АРК

Укрінформ
Зазнаючи невдач на фронті, загарбники агресивніше реагують на проукраїнські прояви у Криму, такі як українська символіка чи пісні.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» розповів керівник прокуратури АР Крим та м. Севастополя Ігор Поночовний, передає Укрінформ.

Прокурор зауважив, що за роки окупації російська влада в Криму концентрувала свої зусилля над придушенням опору проукраїнського населення і тому зараз нема таких численних і жорстоких переслідувань, які були у 2017-2019 роках.

«Проте зараз активно переслідують та притягують до адміністративної відповідальності за дискредитацію російської армії, виконання українських пісень чи демонстрацію української символіки. Зазнаючи невдач на фронті, окупанти почали агресивніше реагувати на все українське в Криму», - сказав він.

За словами Поночовного, у тимчасово окупованому Криму перебуває така кількість силовиків, якої немає в жодному регіоні рф.

Читайте також: Чубаров прогнозує у Криму шпигуноманію після появ «добровільних дружин»

«Мені запам'яталася фраза одного з наших розвідників: "Нам простіше з-під стін Кремля привести людину до вас в Київ, ніж з Криму привезти якісь документи», - розповів прокурор.

Він додав, що коли окупаційній владі на півострові не вистачає реального шпигуна, він "призначається" з-поміж громадян України.

«Все це робиться задля підтримання легенди, що Україна скрізь має своїх агентів», - вважає Поночовний.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Сімферополі загарбники через побоювання активізації проукраїнського руху почали створювати так звані «добровільні дружини». Їхнім завданням має бути виявлення коригувальників та диверсантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-