Брінк звернулася до українців у День спротиву російській окупації Криму

Брінк звернулася до українців у День спротиву російській окупації Криму

Відео
Укрінформ
Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до українців з нагоди Дня спротиву російській окупації Криму і запевнила у підтримці Сполученими Штатами боротьби за звільнення півострова.

Відеозвернення Брінк оприлюднило у Твіттері посольство США в Україні, передає Укрінформ.

«26 лютого 2014 р. тисячі кримських татар та інших зібралися, щоб проголосити: "Ми – українці. Крим – це Україна". В той час, як ви боретеся за свій суверенітет і демократію, США підтримуватимуть вас, щоб створити майбутнє, яке надасть кожному свободу, гідність і справедливість», - зазначила посол США.

Брінк заявила, що США засуджують ганебну спробу росії змінити демографічну ситуацію в Криму, здійснюючи жахливі операції з фільтрації людей з метою примусової депортації українського цивільного населення та зникнення людей.

«Ми закликаємо росію негайно звільнити усіх несправедливо ув’язнених громадян України і приєднуємося до вас, щоб ще раз заявити «Крим – це Україна», - акцентувала Брінк.

Читайте також: Лубінець: росія незаконно утримує 180 політв’язнів, більшість із них - кримські татари

Як повідомлялося, сьогодні в Україні відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Дев'ять років тому диверсійні групи рф почали спроби захопити Крим. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України. Наступного дня до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-