Прокуратура повідомила про підозру окупаційному муфтію мусульман Криму

Прокуратура повідомила про підозру окупаційному муфтію мусульман Криму

Укрінформ
Прокуратура АР Крим повідомила про підозру "голові" окупаційного Духовного управління мусульман Криму та Севастополя. Йому загрожує 12 років позбавлення волі.

Про це в Телеграмі повідомила прокуратура АР Крим та Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру голові підконтрольного окупантам Духовного управління мусульман Криму та Севастополя», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення, у вересні минулого року, окупаційний муфтій Криму почав активно закликати кримськотатарське населення підтримувати дії ворога. Виступаючи у низці пропагандистських ЗМІ, він виправдовував окупацію півострова, позитивно висловлювався щодо збройної агресії рф та загалом транслював «ідеї руского міра».

При цьому підозрюваний засуджував українську владу та представників кримськотатарського народу, які виступають проти окупації українського півострова.

За свої «старання» муфтій був нагороджений медаллю «За доблестный труд» та орденом «За верность долгу» від так званої республіки крим.

Читайте також: Муфтій Криму: Ми продовжимо боротися до перемоги України

«Дії окупаційного кримського муфтія кваліфіковано як виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі», - додають у прокуратурі.

За інформацією Суспільне.Крим, йдеться про Еміралі Аблаєва, який раніше був імамом села Золоте Поле.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні судитимуть так званого «міністра охорони здоров’я» в тимчасово окупованому Криму, який забезпечував лікування російських військових, що воюють проти України. Дії «міністра» кваліфіковані за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-