Справа бойовика Безлера, який катував українців у Криму, пішла до суду

Справа бойовика Безлера, який катував українців у Криму, пішла до суду

Укрінформ
Прокуратура АРК та міста Севастополь спрямувала до суду обвинувачення стосовно учасника російської агресії з позивним «Бєс», причетного до катування українців у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ. 

«Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина рф, який причетний до катування українців у Криму. Він був активним учасником подій окупації півострова, а пізніше став одним із ватажків незаконного збройного формування рф, яке діяло на Донеччині», - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, у Севастополі у березні 2014 року спільники «Бєса» під його керівництвом викрали чотирьох громадян України та ув’язнили їх у військкоматі. Незаконне затримання громадян відбулося через їхню проукраїнську позицію, опір окупації півострова та перешкоджання проведенню незаконного референдуму.

Читайте також: Псевдомеру Маріуполя та ще десятьом «поліцейським «днр» оголосили підозру

Правоохоронці встановили, що людей утримували у непристосованих приміщеннях із зав’язаними очима, без належного харчування та зв’язку з близькими.

“До деяких з них обвинувачений особисто застосовував погрози, тортури, насильство та завдавав тілесних ушкоджень”, - наголосили у прокуратурі.

Дії обвинувачуваного кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України). Санкція найбільшої статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі.

Як відомо, позивний «Бєс» мав колишній ватажок бойовиків у Горлівці Ігор Безлер.

Читайте також: СБУ оголосила підозру «міністру освіти днр», яка наказала палити українські підручники

В інтерв’ю російським ЗМІ він заявляв, що був серед "зелених чоловічків", які допомогли росії окупувати Крим. Бойовик зізнався, що має російський паспорт, але народився і виріс він у Криму. 

У 2021 році до суду була передана справа за обвинувачення Безлера у катуванні та вбивстві у 2014 році у тимчасово окупованій Горлівці підприємця і правоохоронця. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-