Політв'язень Джеміль Гафаров загинув через нелюдське ставлення, у його катів є імена – Полозов

Політв'язень Джеміль Гафаров загинув через нелюдське ставлення, у його катів є імена – Полозов

Укрінформ
Кримськотатарський політв'язень Джеміль Гафаров загинув у в'язниці через нелюдське ставлення, у його катів є конкретні імена.

Про це написав у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«Загинув Джеміль в результаті нелюдського ставлення до нього з боку російської влади. Йому елементарно не надавали необхідної медичної допомоги, якої він гостро потребував, перенісши за довгий час арешту та утримання під вартою інфаркт, страждаючи гіпертонічною хворобою та нирковою недостатністю», - зазначив адвокат.

Він додав, що поняття «російська влада» надто безлике, у катів Джеміля Гафарова є конкретні імена.

Це, за словами Полозова, перш за все, слідчі фсб в окупованому Криму, які поставили фабрикацію кримінальних справ на потік і в промислових масштабах.

«Саме вони затверджували списки жертв та забезпечують їхнє залучення до репресивного конвеєра. Звичайно ж судді. Із Криму, з ростовського військового суду. Всі ті, хто чудово розуміючи юридичну безглуздість сфабрикованих справ, керуються не совістю, а політичною доцільністю, затверджуючи та продовжуючи терміни знаходження під вартою жертві репресій», - зауважив адвокат.

Окрім того, акцентував Полозов, у цьому винні прокурори, які теж є елементами конвеєра, а також тюремники, фельдшери та лікарі, керівництво конкретних СІЗО.

Читайте також: Правозахисники вимагають розслідувати смерті бранців кремля Ширінга і Гафарова

За словами адвоката, всі ці люди долучені до процесу знищення людської особистості.

«Одного разу всім цим гвинтикам та деталькам пекельної машини, яка поїдає людину, доведеться відповісти за те, який моральний вибір вони щоразу робили, фабрикуючи справу проти Джеміля Гафарова, саджаючи його до СІЗО, проводячи беззмістовий судовий процес, не надаючи в потрібний момент медичну допомогу. Дуже сподіваюсь, що цей момент настане вже зовсім швидко та відповісти доведеться кожному», - написав Полозов.

Як повідомлялося, у СІЗО м. Новочеркаська (рф) помер кримськотатарський політв'язень Джеміль Гафаров, незаконно засуджений загарбниками за справою «Хізб-ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-