Життя більшості кримських політв’язнів Кремля під загрозою через відсутність меддопомоги

Життя більшості кримських політв’язнів Кремля під загрозою через відсутність меддопомоги

Укрінформ
Життя багатьох незаконно ув'язнених у тимчасово окупованому Криму залишається під загрозою, адже вони мають серйозні проблеми зі здоров‘ям і їм не надається належна медична допомога.

Про це повідомило у Фейсбуці Представництво Президента України в АРК, передає Укрінформ.

«В ув‘язненні в тимчасово окупованому Криму залишаються ще десятки людей літнього віку й тих, які мають серйозні проблеми зі здоров‘ям і яким не надається належна медична допомога. Життя цих людей також перебуває під загрозою», - йдеться в повідомленні.

У представництві зазначили, що антигуманне поводження з незаконно ув’язненими громадянами України та ненадання належного медичного обслуговування є порушенням основоположних прав людини та норм міжнародного права.

Читайте також: Заарештованого в Криму активіста Богдана Зізу етапували до Ростова-на-Дону

Також у відомстві звернули увагу правоохоронних органів України та прокуратури АРК та м. Севастополя на порушення основоположних прав громадянина України, що призвело до смерті незаконно ув’язненого Костянтина Ширінга.

«Звертаємо увагу, що це перший випадок смерті кримського політв‘язня під час відбування покарання. Цей факт можна пов‘язувати із повномасштабним вторгненням, що вплинуло на погіршення умов тримання українських політв‘язнів та ставлення до них», - додали у представництві.

Як повідомлялося, у колонії в Оренбурзькій області рф помер незаконно засуджений у тимчасово окупованому Криму Костянтин Ширінг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-