Шістьом колишнім суддям із Криму загрожує до 15 років в’язниці

Шістьом колишнім суддям із Криму загрожує до 15 років в’язниці

Укрінформ
Прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальні акти стосовно шести суддів-зрадників, їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя в Телеграмі, передає Укрінформ.

“Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно шести колишніх суддів з Криму. Їхні дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що після окупації півострова обвинувачені зрадили присязі на вірність народу України та перейшли працювати на бік ворога.

Як зазначається, вони обійняли посади «суддів» у незаконно створених двадцять першому арбітражному апеляційному суді, феодосійському міському суді, роздольненському районному суді та ленінському районному суді.

Читайте також: Виправдовувала війну проти України: справу кримської «сенаторки» спрямували до суду

У прокуратурі зауважили, що своїми діями та рішеннями ці «служителі феміди» надавали допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством рф, шляхом безпосередньої участі у формуванні та організації роботи окупаційних судів.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, прокуратура Криму звернулася до Одеського суду з позовом про анулювання дозволу на користування надрами російському підприємству “Севмаш”, що забезпечує військово-морський флот рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-