Гендиректор окупаційного підприємства в Криму отримав підозру за незаконний видобуток вапняку

Гендиректор окупаційного підприємства в Криму отримав підозру за незаконний видобуток вапняку

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру гендиректору захопленому окупантами «Балаклавського рудоуправління», який курував незаконний видобуток вапняку в тимчасово окупованому Криму.  

Про це повідомляє прокуратура АРК та м. Севастополя у Телеграмі, передає Укрінформ. 

«Прокуратура Криму повідомила про підозру гендиректору підприємства, що керував незаконним видобутком корисних копалин загальнодержавного значення на окупованому півострові», - йдеться в повідомленні. 

Досудове розслідування встановило, що підозрюваний у 2020 році незаконно обійняв посаду директора на захопленому окупантами підприємстві «Балаклавське рудоуправління ім. О.М. Горького». Як зазначається, це підприємство продовжувало функціонувати всупереч тому, що дозвільні документи на користування надрами на території України були анульовані.

Читайте також: В Україні викрили злочинців, які організували поставки вугілля до росії з ТОТ Луганщини

Під керівництвом підозрюваного незаконно видобували вапняк у родовищах поблизу м. Севастополя. До того ж, це робили за допомогою вибухів, що може спричинити негативний вплив на довколишнє середовище.  

У такий спосіб, підкреслили в прокуратурі, підозрюваний забезпечив та сприяв незаконному видобутку корисних копалин загальнодержавного значення.

Його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин). 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. 

Читайте також: Загарбники вивезли до Криму 3,5 тисячі кримінальних злочинців, їх вербують до служби у ПВК

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний обіймав керівні посади в ПАТ «Кримський содовий завод», а також був депутатом Верховної Ради АР Крим та незаконно створеної державної ради республіки Крим. Стосовно нього на розгляді в суді перебуває обвинувальний акт за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Як повідомлялося, прокуратура АРК повідомила про підозру підприємиці з Криму, яка забезпечила засобами відеонагляду незаконно встановлений окупантами пункт пропуску у Джанкої. 

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-