Переслідування Умерова: кримському «судді» дали 12 років в'язниці за держзраду

Переслідування Умерова: кримському «судді» дали 12 років в'язниці за держзраду

Укрінформ
Причетного до переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова кримського “суддю” заочно засудили  до 12 років позбавлення волі за держзраду.

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АРК та м. Севастополя, передає Укрінформ.  

“За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі заочно засуджено ще одного кримського суддю. Його визнали винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)”, - йдеться в повідомленні. 

Прокурори довели, що після окупації півострова суддя зрадив присягу на вірність народу України та перейшов на бік ворога. Його призначили на посаду окупаційного судді незаконно створеного “Бахчисарайського районного суду” Республіки Крим. 

Зазначається, що «суддя» притягнув до адміністративної відповідальності заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова за участь у засіданні представницького органу кримських татар на півострові. 

Читайте також: Шістьом окупаційним «суддям» із Криму загрожує по 15 років в'язниці за держзраду

“Своїми діями та рішеннями «суддя» безпосередньо сприяв становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, а також надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму на відправлення правосуддя за законодавством рф”, - наголосили у прокуратурі. 

Як повідомлялося, у вересні 2016 року “Бахчисарайський районний суд” засудив Ільмі Умерова до штрафу в розмірі 750 рублів за участь у засіданні Меджлісу кримськотатарського народу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-