У сімферопольській колонії окупанти вербують в’язнів на війну проти України

У сімферопольській колонії окупанти вербують в’язнів на війну проти України

Укрінформ
У виправній колонії №1 тимчасово окупованого Сімферополя загарбники вербують в’язнів, аби вони в складі росармії воювали проти України.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"Маємо підтверджену інформацію, що у виправній колонії №1 у Сімферополі загарбники вербують для участі у війні росії проти України в’язнів, які сидять за кримінальними статтями", - зазначила Скрипник.

За її словами, практика вербування людей, засуджених за кримінальні злочини, поширена у росії. Особливо це застосовується щодо в’язнів, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини у колоніях суворого режиму.

"Перші сигнали ми отримали у березні минулого року, коли громадяни України, які перебували на території рф, повідомляли, що люди пригожина вербують людей для участі у військових діях проти України", - сказала Скрипник.

У той же час вона зауважила, що вербування окупантами політичних в’язнів на війну рф проти України, як у випадку із Рустемом Османовим, наразі є швидше винятком, аніж поширеною практикою.

Читайте також: Екскомандир «пвк вагнер» попросив притулку в Норвегії і готовий свідчити проти пригожина

Як повідомлялося, кримського політв'язня Рустема Османова у колонії в російському м. Ульяновськ змушують прийняти громадянство рф і брати участь у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-