Представництво Президента в АРК засудило вирок журналісту Аметову

Представництво Президента в АРК засудило вирок журналісту Аметову

Укрінформ
У представництві Президента в АР Крим засудили злочинний вирок російського суду стосовно громадянського журналіста з Криму Ернеса Аметова та заявили, що всі незаконно ув’язнені росією особи мають бути звільнені.

Заяву оприлюднено на сторінці установи у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Держава-терорист продовжує порушувати права людини в окупованому Криму, незаконно переслідуючи та утримуючи громадян України. Представництво засуджує та не визнає злочинний вирок проти представника кримськотатарського народу Ернеса Аметова. Він, як і інші незаконно ув’язненні росією, має бути звільнений”, - наголосили у представництві.

Там додали, що свобода та безпека кримчан можлива лише після деокупації півострова.

Як повідомлялося, Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (росія) переглянув виправдувальний вирок громадянському журналістові в Криму Ернесу Аметову, засудивши його до 11 років колонії суворого режиму.

У жовтні 2017 року в Бахчисараї фсб затримала шістьох кримських татар, зокрема Аметова. Їх звинуватили у причетності до діяльності ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір" у Криму.

Читайте також: Прокуратура Криму назвала абсурдним вирок Ірині Данилович

У 2020 році його виправдали та звільнили у залі суду через відсутність доказів, однак у березні 2022 року апеляційний суд переглянув рішення Південного окружного військового суду та надіслав справу на новий розгляд. Прокуратура звинуватила Аметова в участі в терористичній організації та спробі "державного перевороту" в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-