Зі звільненням Криму відбудуться вільні вибори делегатів Курултаю — Чубаров

Зі звільненням Криму відбудуться вільні вибори делегатів Курултаю — Чубаров

Укрінформ
Зі звільненням Криму Збройними силами України знову відбудуться вільні вибори делегатів вищого повноважного представницького органу кримськотатарського народу.

Як передає Укрінформ, про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у зверненні з приводу 105-річчя Першого Курултаю кримськотатарського народу.

“Немає жодного сумніву, що невдовзі зі звільненням Криму Збройними силами України, у складі яких разом з українцями мужньо воюють і кримські татари, знову відбудуться вільні вибори делегатів Курултаю та буде відновлено діяльність найвищого національного інституту корінного кримськотатарського народу”, - йдеться у дописі.

Як зазначається, 105 років тому, 9 грудня 1917 року, в Ханському Палаці в Бахчисараї розпочав свою роботу Перший Курултай кримськотатарського народу.

“Ця подія знаменувала підйом кримськотатарського національного руху періоду революції 1917-1921 років, засвідчила волю до самовизначення та державницькі прагнення корінного народу Криму, розтерзаного, але не зламаного за попередні 134 роки гонінь, переслідувань і вигнань, які здійснювалися колоніальною владою з часу захоплення російською імперією Криму в 1783 році і знищення Кримського ханства”, - зазначається у дописі.

Нині Курултай кримськотатарського народу – це національний з’їзд, вищий повноважний представницький орган кримськотатарського народу, який періодично скликається для розв'язання суттєвих питань суспільно-політичної, соціально-економічної, культурної та інших сфер життя кримських татар.

Курултай визначає основні напрямки та форми діяльності Меджлісу кримськотатарського народу – вищого повноважного представницько-виконавчого органу кримських татар в період між сесіями Курултаю.

Читайте також: росіяни та колаборанти почали думати про евакуацію з Криму — представник Меджлісу

Як наголосив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, Крим буде українським, а над Ай-Петрі майорітиме кримськотатарський прапор.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-