Незаконне вивезення зерна через Крим: в Україні повідомили про підозру капітану російського судна

Незаконне вивезення зерна через Крим: в Україні повідомили про підозру капітану російського судна

Укрінформ
Капітану російського судна повідомили про підозру у незаконному перевезенні українського зерна через тимчасово окупований Крим.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру капітану російського судна «Капітан Корчін».

Йому інкриміновано порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, громадянин рф, який є капітаном судна під прапором росії, здійснив три незаконні заходи та виходи із закритого Севастопольського морського торговельного порту.

Читайте також: Україна втратила до 10 мільйонів тонн потенційного врожаю

«Підозрюваний забезпечував завантаження судна зерном, яке окупанти незаконно вивезли з тимчасово окупованих територій України. Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітан періодично вимикав Автоматичну ідентифікаційну систему AIS», - ідеться в повідомленні.

Також він вносив до системи фіктивні відомості щодо курсу судна, яке прямувало нібито в порти рф, а не в закриті морські порти тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні СБУ встановила зрадників, які допомогли рф викрасти понад 650 тисяч тонн українського зерна із тимчасово захоплених Херсонської та Запорізької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-