Звинувачення екскапітана ВМС Кисельова у підготовці до диверсії та блокади нереалістичне — адвокат

Звинувачення екскапітана ВМС Кисельова у підготовці до диверсії та блокади нереалістичне — адвокат

Укрінформ
Сторона обвинувачення у справі екскаптана ВМС Олексія Кисельова описує обставини, за яких неможливо було підготувати диверсію та морську блокаду.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив адвокат Олексій Ладін.

“Обвинувачення описує обставини, за яких неможливо було підготувати морську блокаду та диверсію у Керченській протоці. Тому що катер, на якому мій підзахисний навчав екіпаж для рибальства та видобутку водоростей, не міг підійти до протоки непоміченим. Для цього катер мав підійти на відстань близько 90 км від морського кордону рф, що не дозволила б прикордонна служба фсб. Також, за версією обвинувачення, екіпаж мого підзахисного мав встановлювати загородження з металевих тросів на поплавцях, які нібито мали намотуватися на гвинти кораблів і блокувати судноплавство. Однак такі троси не змогли б завдати їм шкоди, версія обвинувачення є абсолютно нереалістичною”, - зазначив Ладін.

Він наголосив, що всі клопотання захисту про проведення експертизи у цій справі були проігноровані.

“Слідство відхилило перевірку версії обвинувачення. Хочеться вірити, що суд частково почує захист і хоч якось спробує перевірити цю фантастичну версію”, - зазначив адвокат.

Читайте також: У Зеленського вимагають від рф звільнити викраденого на Херсонщині екскомандира «Славутича»

Ладін зазначив, що в ході першого “судового засідання” двоє свідків у справі Олексія Кисельова – оперативні співробітники фсб – дали суперечливі свідчення та відмовилися відповідати на частину питань, посилаючись на таємницю слідства. Загалом, за словами адвоката, у цій справі проходять три свідки, і один із них — секретний.

"Але захист вважає, що це - якийсь Ернест Аблязімов, який в інтерв'ю росзмї розповідав, що він нібито брав участь у спробі морської блокади Криму й добровільно здався фсб", - зазначив Ладін.

Як повідомлялося, 22 липня в Генічеську був затриманий капітан 1-го рангу у відставці, колишній командир корабля управління ВМС України "Славутич" Олексій Кисельов, 1964 року народження. Відомо, що спочатку чоловіка відвезли до невідомого місця, де, ймовірно, катували, після чого помістили до СІЗО Сімферополя.

фсб звинуватило Кисельова в тому, що він нібито готував людей з «батальйону Номана Челебіджихана» до реалізації планів щодо диверсії та морської блокади Криму.

Олексія Кисельова утримують у Сімферопольському СІЗО, він оголошував голодування через ненадання медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-