Екскапітан корабля «Славутич» оголосив голодування у кримському СІЗО - ЗМІ

Екскапітан корабля «Славутич» оголосив голодування у кримському СІЗО - ЗМІ

Укрінформ
Колишній капітан корабля ВМС України «Славутич» Олексій Кисельов, якого росіяни утримують у сімферопольському СІЗО, оголосив голодування.

Як передає Укрінформ, про це повідомило інтернет-видання "Грати", посилаючись на адвоката Олексія Ларіна.

"Колишній капітан постраждав від тортур і вже кілька місяців вимагає, щоб його оглянув медпрацівник ізолятора, проте його прохання ігнорують", - пише видання.

Зазначається, що голодування Олексія Кисельова підтримали ув'язнені ще шести камер спецблоку ізолятора, в яких перебувають затримані на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомлялося, 22 липня в Генічеську було затримано капітана 1-го рангу у відставці, колишнього командира корабля управління ВМС України "Славутич" Олексія Кисельова, 1964 року народження. Відомо, що спочатку чоловіка повезли в невідоме місце, де, ймовірно, катували, після чого помістили до СІЗО Сімферополя.

Читайте також: У кримському СІЗО утримують херсонця нібито за підозрою у підготовці теракту

Олексій Кисельов був командиром корабля управління «Славутич» ВМСУ, після відставки у званні капітана 1-го рангу займався громадською та підприємницькою діяльністю у Севастополі. Після окупації Криму рф в 2014 році виїхав до Генічеська. Є одним із засновників ГО «Переселенець-СОС» – організації, яка займається правами внутрішньо переміщених осіб із Криму та сходу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-