Зеленський провів нараду щодо підсумків першого парламентського саміту Кримської платформи

Зеленський провів нараду щодо підсумків першого парламентського саміту Кримської платформи

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо підсумків першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Підбили підсумки першого парламентського саміту Кримської платформи. Позиція всіх учасників саміту чітка й зрозуміла: Крим – це Україна, а спроба його анексії росією є грубим порушенням норм міжнародного права та ніколи не буде визнана міжнародною спільнотою", – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що боротьба України проти російської агресії – це боротьба за демократичні цінності. Він подякував демократичному світу за об’єднання і важливу підтримку держави.

Пресслужба Офісу глави держави поінформувала, що під час наради обговорювалась модель реінтеграції, відновлення та розвитку українського Криму, яка має бути готова до імплементації, щойно півострів буде звільнено від тимчасової окупації.

Читайте також: Парламентський саміт Кримської платформи ухвалив спільну декларацію

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі відбувся перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. За результатами заходу Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук анонсував презентацію єдиного плану деокупації Автономної Республіки Крим.

Участь у саміті взяли представники парламентів 42 країн, а також очільники п’яти парламентських асамблей міжнародних організацій та об’єднань, зокрема Європейського парламенту. Демонстрацією потужної міжнародної підтримки України серед іншого стала участь у саміті лідерів парламентів країн G7, зокрема спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-