Малюк розповів, що особисто затримував керівника управління СБУ в Криму Кулініча

Малюк розповів, що особисто затримував керівника управління СБУ в Криму Кулініча

Укрінформ
Служба безпеки України має неспростовні докази співпраці колишнього керівника управління СБУ в Криму Олега Кулініча з рф.

Про це розповів в.о. голови СБУ Василь Малюк в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

За його словами, спецслужба робить великий наголос на самоочищенні своїх лав, особливо в умовах війни.

Як зазначив в.о. голови СБУ: "Якщо не виявити цих щурів на борту, то всі наші подальші операції щодо ворога приречені на провал".

Читайте також: СБУ виявила 33 агентів та коригувальників вогню в рясах – Малюк

Малюк не став поки що розголошувати деталі, зазначивши, що триває слідство. Але говорячи про операцію з викриття та затримання Кулініча, зазначив, що він затримував цього "крота" особисто.

"Було проведено безпрецедентну філігранну розробку і подальшу реалізацію, здійснено агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ. Ми здобули всі файли, де він реально доповідав до Москви інформацію, зокрема секретну, про ситуацію в нашій країні, в Службі, як вони намагалися впливати на різні процеси", – сказав Малюк.

Як повідомлялося, 16 липня 2022 року Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України провели спільну спеціальну операцію, в результаті якої викрили та затримали колишнього начальника СБУ в Криму Олега Кулініча.

Читайте також: Державних зрадників треба виявляти та карати - Данілов

Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-