«Це не просто географія» – президент ПА НАТО про підтримку України

«Це не просто географія» – президент ПА НАТО про підтримку України

Кримська платформа
Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї НАТО Джеральд Е. Коннолі заявив, що підтримка України та її свободи є «моментом істини» сучасної історії, відповідальністю перед наступними поколіннями.

Про це він сказав під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кожне покоління було змушене мати справу з моментами істини. Не всі покоління мали успіх в цьому. У нас є приклади в Європі таких невдач у минулому. Але наше покоління не може зазнати невдачі, бо надто високі ставки, це не просто географія якогось місця. На кону – майбутнє демократичних цінностей, способу життя, свободи», - сказав Коннолі.

За його словами, альтернативою цьому позитивному вибору стане повне придушення цих свобод. «Ми повинні підтримувати Україну, бути солідарною з нею, допомагаючи їй просувати ці демократичні цінності, торувати шлях до свободи», - зазначив президент ПА НАТО.

Він підкреслив, що це відповідальне питання перед наступними поколіннями, коли нащадки можуть запитати: «А де ви були, коли порушувалося питання Криму, коли росія вирішила розпочати свою жахливу кампанію з придушення свободи в Європі і всьому світі».

Читайте також: НАТО проводить навчання у Польщі та Литві - відпрацьовують дії у лісах та містах

Відповідно, на думку Коннолі, поводитися треба так, щоб можна було сказати онукам: «Я стояв на боці України». При цьому він окремо зазначив, що нині неможливо «якось домовлятися з паном путіним».

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-