рф за період окупації завезла до Криму щонайменше 500 тисяч росіян – експертка

рф за період окупації завезла до Криму щонайменше 500 тисяч росіян – експертка

Кримська платформа
Укрінформ
На окупованих територіях росія проводить політику зміни демографічного складу населення, виселяючи нелояльне українське населення та колонізуючи території російськими громадянами.

Як передає Укрінформ, про це на дискусійній панелі в межах першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи розповіла юристка ГО регіонального центру з прав людини Катерина Рашевська.

Вона зазначила, що на окупованих територіях росія використовує так званий “демографічний інженіринг”.

“Ця стратегія рф була протестована під час анексії Криму. Упродовж восьми років окупації рф замінює лояльне українське населення на населення з росії. Окуповані території колонізуються російськими громадянами”, - зазначила Рашевська.

Читайте також: Права людини у Криму: ситуація значно погіршилася за останні 8 місяців - правозахисниця

За її словами, до Криму за період окупації переїхало щонайменше 500 тисяч громадян росії. Із окупованих українських територій до росії за період агресії було переміщено близько 2 мільйонів українців.

“росія переміщує представників вразливих груп населення, а також в’язнів, дітей. Країна-агресор також реалізує політику усиновлення українських дітей. Відомо, що в рф усиновили щонайменше 390 українських дітей із окупованих територій”, - зазначила експерт.

Як повідомлялося, в окупований Крим російські загарбники вивезли майже 2 000 дітей із тимчасово захоплених українських територій. Діти перебувають в Євпаторії.

Фото: investigator.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-