рф хоче відтворити долю Криму й на інших територіях України - спікер парламенту Хорватії

рф хоче відтворити долю Криму й на інших територіях України - спікер парламенту Хорватії

Кримська платформа
Укрінформ
Перший парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи стане наступним кроком на шляху до деокупації півострова, сумну долю якого росія хоче відтворити й на інших територіях України.

Про це заявив голова Хорватського парламенту Гордан Яндрокович у зверненні до учасників дискусійної програми в рамках Першого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хорватія залишається другом і помічником України – ми надаємо політичну, гуманітарну, технічну та іншу допомогу. Саме тому я ні на секунду не сумнівався, коли мій колега спікер Стефанчук запропонував організувати спільний захід – Перший парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи в Загребі…Завтра ми зробимо наступний крок вперед, у тому числі на урядовому рівні, за допомогою нового виміру Кримської платформи», - сказав Яндрокович.

Спікер хорватського парламенту зазначив, що Кримська платформа стала хорошим інструментом тиску на російську федерацію, а завдяки залученню експертного середовища міжнародній спільноті стало відомо про численні проблеми, пов'язані з російською окупацією Криму, це, зокрема, порушення прав людей, політичні переслідування, важка ситуація кримських татар.

Яндрокович зауважив, що агресор не зупинився лише на спробі анексії Криму, його апетити ще більше зросли. У цьому контексті він зазначив, що росія хоче відтворити сумну долю Криму й на інших територіях України.

Читайте також: На парламентський саміт Кримської платформи приїде Ненсі Пелосі - МЗС

Як повідомлялося, 24-25 жовтня у Загребі проходитиме Перший парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи.

Фото: N1

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-