На Першому Парламентському саміті Кримської платформи пройдуть пленарні сесія та дискусії

На Першому Парламентському саміті Кримської платформи пройдуть пленарні сесія та дискусії

Укрінформ
У межах Першого Парламентського саміту Кримської платформи 24 жовтня відбудуться панельні дискусії за участю українських та міжнародних експертів. А 25 жовтня - пленарна сесія за участю голів парламентів і високих представників України і держав-партнерів.

Про це під час брифінгу повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що саміт проходить у Загребі не випадково, адже Хорватія має власний досвід повоєнного відновлення та реінтеграції окупованих територій. “Тож це - можливість отримати необхідний досвід від держави і експертів, які вже пройшли подібний шлях відновлення”, - вважає Ташева.

За її словами, представництво Президента в АРК та офіс Кримської платформи відповідає за організацію першого дня саміту, який пройде 24 жовтня у форматі панельних дискусій.

Читайте також: Світовий конґрес українців долучиться до саміту Кримської платформи у Загребі

“У межах дискусійної панелі експерти обговорять важливі питання деокупації та реінтеграції - як у контексті Криму, так і іноземного досвіду та міжнародних стандартів. Також розглянуть питання захисту прав людини і перехідного правосуддя”, - розповіла представниця Президента.

Також буде презентовано фільм про першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, якого затримали одразу після проведення минулорічного саміту Кримської платформи. Буде представлена фотовиставка українських журналістів, присвячена резонансним подіям, які мали місце в Криму під час окупації.

25 жовтня, як зазначила Ташева, відбудеться пленарна сесія із виступами голів парламентів і високих представників України і держав-партнерів. Саміт буде відкритим і транслюватиметься на офіційних сторінках Кримської платформи.

Читайте також: Стефанчук розповів, про що буде резолюція Першого парламентського саміту Кримської платформи

“Зараз на півдні горить-палає техніка ворожа. А тим часом ми тримаємо у фокусі міжнародної уваги питання тимчасово окупованого Криму задля якнайшвидшого його звільнення і закликаємо партнерів уже нині думати над інвестиціями у відновлення та розвиток півострова”, - зауважила постійна представниця Президента в АРК.

Як повідомлялося, перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначив, що перший Парламентський саміт Кримської платформи має засвідчити єдність світової спільноти у відстоюванні норм міжнародного права та посилення інституційної спроможності України у питанні повернення Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-