путін відреагував на пошкодження Керченського мосту

путін відреагував на пошкодження Керченського мосту

Укрінформ
Через понад добу президент росії путін назвав вибух на Керченському мосту «терактом» і звинуватив у його вчиненні спецслужби України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Сумнів немає, це теракт, спрямований на руйнування критично важливої громадянської інфраструктури рф. Автори, виконавці, замовники – спецслужби України», – сказав путін під час робочої зустрічі з головою Слідчого комітету Росії Олександром Бастрикіним.

Читайте також: Кримський міст захищатиме фсб — путін підписав указ

Своєю чергою Бастрикін заявив, що до того, що сталося, причетні «громадяни росії та зарубіжних держав, які допомагали у підготовці цього теракту».

За його словами, маршрут руху вантажівки, яка підірвалася на Кримському мосту, – це Болгарія, Грузія, Вірменія, Північна Осетія, Краснодарський край. Слідчий комітет розслідує вибух на Керченському мосту як теракт.

Читайте також: Подоляк: Порядок денний формують ЗСУ, і немає різниці, які укази підписує путін

Тим часом прессекретар путіна пєсков назвав "невірною постановкою питання" міркування, чи потрапляє вибух на Кримському мосту під можливість задіяння ядерної доктрини росії.

"Ні. Зовсім невірна постановка питання", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи означають слова путіна, що «теракт» на Кримському мосту був спрямований на руйнування критично важливої цивільної інфраструктури рф, можливість задіяння росією ядерного потенціалу та чи потрапляє це під дію ядерної доктрини.

Читайте також: Вибух на Кримському мосту вплине на підтримку рф своїх сил на півдні України – розвідка Британії

Нагадаємо: вранці 8 жовтня на Кримському мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований український Крим, виникла пожежа, спалахнули цистерни з пальним, зруйновано частину дорожнього полотна. Рух мостом було зупинено, на АЗС на півострові утворилися величезні черги.

Читайте також: Черги автомобілів біля Кримського мосту розтягнулися на декілька кілометрів – ЗМІ

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними воєнними компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-