В окупованому Криму влаштовували облави для роздачі повісток — Ташева

В окупованому Криму влаштовували облави для роздачі повісток — Ташева

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму роздача повісток після оголошення путіним в рф «часткової» мобілізації часто відбувалася у вигляді облав.

Про це повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Хоча згідно з Женевськими конвенціями, міжнародним гуманітарним правом, будь-яка дія стосовно наших громадян - відправлення на строкову службу, мобілізація для участі у бойових діях - є забороненими. Це воєнний злочин, який вчиняє рф в межах цієї війни в тому числі», - заявила Ташева.

Вона зазначила, що у Криму військові комісари або працівники військкоматів приходили у населені пункти чи місця масового скупчення людей і роздавали повістки. Крім того, вони ходили й по домівках людей.

«Це виглядало як облава на території населених пунктів», - наголосила представниця Президента в АРК.

За її словами, були випадки, коли до людей підходили, запитували ім'я і вписували у повістку.

«Такі повістки роздавали і молодшим за 25 років, (і тим, хто) на межі 60 років. Нам відомо, що дзвінки від окупаційних військкоматів надходили молоді 1996-го, 1997-го, 1998 років народження, знаємо про роздачу повісток багатодітним родинам, де 3-4 дитини», - сказала Ташева.

Читайте також: Кримських татар хочуть винищити через мобілізацію – Ташева

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму після оголошення путіним у росії «часткової мобілізації» роздали мінімум 1500 повісток представникам кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-