російські підводні човни перебазувалися із Севастополя до Новоросійська – ЗМІ

російські підводні човни перебазувалися із Севастополя до Новоросійська – ЗМІ

Укрінформ
Чотири підводних човни класу Improved Kilo (проєкт 636 «Варшавянка») російського чорноморського флоту, які раніше базувалися у Севастополі, передислокувалися до Новоросійська.

Про це повідомляє Naval News, передає Укрінформ.

Повідомляється, зокрема, що донедавна три з чотирьох підводних човнів класу Improved Kilo можна було побачити на базі російського чорноморського флоту у Севастополі, в той час, як четверта субмарина цього класу перебувала у морі на бойовому чергуванні. Однак протягом останніх кількох тижнів ці підводні човни знаходяться на іншій російській військово-морській базі - у Новоросійську, що на східному узбережжі Чорного моря.

Зазначається, що до передислокації субмарин у більш безпечне місце росіян, ймовірно, спонукали удари безпілотників по штабу чорноморського флоту у Севастополі, де наразі на постійній основі базується лише один російський підводний човен «Алроса», який проходить післяремонтні випробування.

Читайте також: рф збирається винагороджувати своїх військових за участь у війні в Україні землею в Криму

В Naval News підкреслюють, що перебазування російських субмарин до Новоросійська не знімає загрози ракетних ударів ракетами «Калібр» з цих підводних човнів по території України, однак свідчить про те, що росіяни не почуваються безпечно у Севастополі.

Як повідомляв Укрінформ, за даними командування ВМС ЗСУ, станом на 14 вересня росія тримає у Чорному морі шість ракетоносіїв із 40 «Калібрами».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-