Поліція рф склала протоколи на організаторку весілля у Бахчисараї за українські пісні

Поліція рф склала протоколи на організаторку весілля у Бахчисараї за українські пісні

Укрінформ
Російська поліція склала два протоколи на родичку нареченого, на весіллі якого в Бахчисараї лунали українські пісні, зокрема пісня “Ой у лузі червона калина”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє інтернет-видання “Крим.Реалії”, у розпорядженні якого опинився один із протоколів.

Російська поліція склала два протоколи на жительку Бахчисарая Ельвіру Абдулаєву, яка є родичкою нареченого на весіллі в кафе “Арпат”, де лунали українські пісні”, - йдеться в повідомленні.

В одному з протоколів, складеному 12 вересня, жінку звинувачують за статтею 20.3.3 коап рф «Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил росії».

Йдеться про те, що Абдулаєва, будучи організатором урочистостей, "допустила виконання української пісні “Червона калина”, в якій є слова «визволяти братів- українців з московських кайданів».

У висновку до протокола зазначається, що “ця фраза використовувалася у діяльності ОУН, забороненій на території росії”.

Другий протокол складено за статтею 20.3 КоАП РФ «Пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або іншої атрибутики чи символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонене».

Читайте також: У Криму чоловіка оштрафували і змусили вибачатися за українську пісню «Дике поле»

Ельвіру Абдулаєву доставили до “Бахчисарайського районного суду”. Жінці стало зле, до “суду” викликали швидку.

Як повідомлялося, кримський блогер Олександр Таліпов поширив відео, де на весіллі місцевих мешканців у Бахчисараї у ресторані “Арпат” святкували під пісню “Ой у лузі червона калина”.

Після цього ресторан “Арпат” російська “влада” закрила ніби то на перевірку.

Також у мережі зявилося відео з іншого весілля у Сімферополі, на якому звучала пісня "Стефанія" українського гурту Kalush Orchestra.

Самопроголошений “глава” Криму Сергій Аксьонов пригрозив кримінальною відповідальністю учасникам весіль у Криму, на яких звучали українські пісні.

Читайте також: Дедалі більше людей у Криму відкрито демонструють підтримку України - Ташева

Також у серпні "суд" в Криму оштрафував на 40 тисяч рублів та заарештував на 10 діб блогера Юрія Родіонова за те, що він увімкнув пісню "Дике поле" українського репера Yarmak у кафе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-