У Зеленського повідомили, що спротив окупантам серед населення Криму зростає

У Зеленського повідомили, що спротив окупантам серед населення Криму зростає

Укрінформ
Кримчани танцюють на весіллях під гімн УСС “Ой у лузі червона калина”, проводять флешмоб «10 фублєй» та організовують інші види спротиву.

Про це у Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в АРК, передає Укрінформ.

«Спротив окупантам серед населення Криму зростає: люди викладають в мережу відео з гірськими пейзажами та співають на фоні гімн Українських січових стрільців, знімають свої покупки в пакеті української мережі і кажуть “скоро”, танцюють усім натовпом під гімн УСС “Ой у лузі червона калина” на весіллях», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, кримчани активно проводять флешмоб “100 ФУБЛЄЙ”: на незаконно введеній на півострові валюті рф люди пишуть фрази “Слава Україні”, “Крим жде ЗСУ”, “фашиzzти”, “Крим – це Україна!” тощо.

Провід підпілля в окупованому Криму розповсюджує плакати з написом “Керч/Сімферополь/Севастополь готовий до деокупації”.

В окупованому Севастополі вчителька розклала принесені батьками повітряні кульки так, щоб вони стояли в кольорах українського прапора – хоч на Дні знань не було жодного слова про Україну, вчительку звільнили.

Читайте також: У Криму росіяни регулярно перекривають кримський міст і трасу «Таврида»

Також зазначається, що у тимчасово окупованій Ялті люди виходили на протест через убивство місцевого жителя, яке скоїли російський військовослужбовець і місцевий колаборант. Камера відеоспостереження зафіксувала факт злочину: окупанти побили чоловіка та поклали тіло в машину з Z-символікою.

Як повідомлялося, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, кримчани чекають на прорив ЗСУ до Чонгара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-