Ворог активізує сили у Криму - Гуменюк

Ворог активізує сили у Криму - Гуменюк

Укрінформ
В окупованому росією Криму спостерігається утворення військових підрозділів, які можуть бути застосовані у війні проти України.

Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

За її словами, на тимчасово окупованому півострові спостерігається нарощування сил, проте ситуація на контролі.

"Крим – там спостерігається примусова активізація сил. З’являються підрозділи, які могли би бути гіпотетично застосовані проти України, тому що ворог усвідомлює, що необхідно підтягнути резерви. Але також вороги усвідомлюють, що ті шляхи, через які дані резерви повинні потрапити на тимчасово окуповану Херсонщину, – під нашим вогневим контролем. Тому ми відстежуємо цю ситуацію, але не панікуємо", - запевнила Гуменюк.

Вона також зазначила, що ворог виснажений. Одна з причин - вдала робота ЗСУ по логістичних центрах ворога.

Читайте також: Кримчани виїжджають через треті країни, побоюючись призову в армію рф – Ташева

"Всі ті полонені, які поповнюють наш обмінний фонд, свідчать одне і те саме – що серед людей на тому боці шириться розуміння, що перспектив немає, їх обмежують логістично. І це не тільки тому, що наша робота по логістичним центрах є результативною. А ще і тому, що морально-психологічний дух і співвідношення і взаємини з командуванням надто розхитані, надто деморалізовані", - пояснила керівниця центру.

Гуменюк додала, що також у росіян немає можливості поповнювати запаси ракет. Крім того спроби підготуватися до псевдореферендуму також марні.

"Те, що стосується референдумів, – це знову відкладання термінів, нездатність створити комісії, нездатність зібрати навіть сфальсифіковані списки виборців. До того ж, від організації референдуму ворога постійно відволікає розгортання подій на фронті", - сказала Гуменюк.

Читайте також: У Ялті активісти розклеїли чергові проукраїнські листівки

Також вона відзначила роботу руху опору та закликала громадян дотримуватись до режиму інформаційної тиші, аби не заважати ЗСУ виконувати свою роботу.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 5 вересня ліквідували вже близько 49 800 російських військових, що на 300 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-