Загарбники заарештували двох херсонців за підозрою участі в батальйоні Номана Челебіджихана

Загарбники заарештували двох херсонців за підозрою участі в батальйоні Номана Челебіджихана

Укрінформ
Загарбники заарештували двох жителів Херсонщини – кримських татар - за підозрою участі в батальйоні Номана Челебіджихана.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомляє Кримськотатарський ресурсний центр.

«Кримськотатарському ресурсному центру стало відомо, що окупанти заарештували двох жителів Херсонської області, кримських татар Халіла Аметова та Мамеда Мустафаєва, за підозрою в участі в батальйоні імені Номана Челебіджіхана», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що під час окупації Херсона чоловіків вивезли до СІЗО Сімферополя.

Зазначається, що починаючи з 2014 року Кримськотатарський ресурсний центр зафіксував 20 затримань за звинуваченням в участі в добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана: 6 – в окупованому Криму, 14 – на окупованій Херсонщині після 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня верховний суд росії задовольнив позов генеральної прокуратури про визнання «Кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана» терористичною організацією та заборону його діяльності на території рф.

Читайте також: За період окупації Криму померли 29 родичів політв'язнів кремля

Як інформують у Кримськотатарському ресурсному центрі, росія це робить для того, щоб обґрунтувати переслідування представників корінного народу в Херсонській області; щоб звинуватити всіх людей, які мають відношення до громадянської блокади Криму у 2015 році; щоб усіх затриманих у справі «Кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана» звинуватити у тероризмі та винести вироки з максимальними термінами; щоб мати підстави для подальших репресій представників кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму та щоб обмежити розвиток громадських організацій патріотичного спрямування в Україні.

Фото: Кримськотатарський Ресурсний Центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-