Викраденого на Запоріжжі волонтера тримають у кримському СІЗО, йому загрожує довічне

Викраденого на Запоріжжі волонтера тримають у кримському СІЗО, йому загрожує довічне

Укрінформ
Українського волонтера Ярослава Жука, якого російські загарбники у червні викрали в Мелітополі на Запоріжжі, перевезли до окупованого Криму, утримують у СІЗО Сімферополя та збираються "судити" за обвинуваченням у "міжнародному тероризмі".

Про це повідомляє інтернет-видання "Крим. Реалії", повідомляє Укрінформ.

"Викраденого у червні цього року в окупованому росією Мелітополі українського волонтера Ярослава Жука тримають у сімферопольському СІЗО, його обвинувачують у «акті міжнародного тероризму». Про це повідомляє підконтрольний росії Верховний "суд" Криму", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, російські силовики обвинувачують волонтера в тому, що в червні 2022 року він нібито «здійснив терористичний акт біля входу до адміністративної будівлі». Жука обвинувачують за ч.1 ст. 361 Кримінального кодексу України (Акт міжнародного тероризму). Йому загрожує позбавлення волі терміном від 10 до 20 років чи довічне ув'язнення.

Читайте також: У Криму за час окупації зафіксували майже 5 тисяч порушень прав людини

Крим. Реалії нагадали, що 18 червня український «Центр журналістських розслідувань» повідомив про викрадення у тимчасово захопленому Мелітополі двох українських волонтерів – Ярослава Жука та Іллі Єніна. Сестра Жука повідомила ЗМІ, що до його будинку «увірвалися озброєні люди, стріляли у повітря, налякали маленьку дитину».

Призначений росією «член головради» окупаційної «адміністрації Запорізької області» Володимир Рогов у своєму Телеграм-каналі назвав Ярослава Жука «диверсантом» та «виконавцем замаху 17 червня 2022 р. на директора департаменту освіти міста Олену Шапурову».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-